Vakuové bloky - alternativa Schmalz

Vakuové bloky - alternativa Schmalz

Doba čtení: 2 minuty.
Firma Schmalz vyvinula novou sérii vakuových bloků pro CNC obráběcí centra italské společnosti Biesse*. Zjistěte, v čem jsou vakuové bloky od Schmalz odlišné.

Vakuové bloky VCBL-B od firmy Schmalz

Vakuové bloky VCBL-B od firmy Schmalz

Vakuové bloky jsou skvělou alternativou k původním vakuovým blokům z několika důvodů. Jsou velmi robustní a pevně drží obrobek na místě, ale také mají vynikající poměr ceny a výkonu.

Výhody bloků Schmalz

Nové vakuové bloky VCBL-B pro konzolové systémy od společnosti Biesse jsou plně kompatibilní s původními vakuovými bloky a stejně jako původní se snadno zasunou do upínacího sedla. V případě mechanického poškození bloku nebo opotřebení není vždy nutné vyměňovat celý blok. Často stačí vyměnit pouze sací desku.
U standardních systémů Biesse je nutné vyměnit poškozený podtlakový blok.

Nabízené řešení Schmalz proto snižuje náklady na náhradní díly a zajišťuje, že stroj je po krátké odstávce opět připraven k provozu.

Výhody bloků Schmalz
Nové vakuové bloky VCBL-B pro konzolové systémy od Biesse jsou kompatibilní s původními vakuovými bloky a stejně jako původní se snadno zasunou do montážní zásuvky. V případě mechanického poškození bloku nebo opotřebení není vždy nutné vyměňovat celý blok. Často je nutné vyměnit pouze sací desku.
U standardních systémů Biesse je třeba vyměnit poškozený podtlakový blok.

Nabízené řešení Schmalz proto snižuje náklady na náhradní díly a zajišťuje, že stroj je po krátké odstávce opět připraven k provozu.

Vakuové bloky Schmalz - přesné polohování


Kryt vakuového bloku VCBL-B je vyroben z vysoce pevného plastu, který zajišťuje optimální stabilitu. Díky tomu je obrobek správně a bezpečně umístěn i při vysokých obráběcích silách. To je další důležitá výhoda, zejména při obrábění masivního dřeva, kde jsou obrobky často velmi velké a těžké. 

 Nové vakuové bloky Schmalz umožňují spolehlivé opracování různých obrobků v rámci velmi úzkých tolerancí.

Vakuové bloky VCBL-B od společnosti Schmalz

Jednoduchá montáž


Sací deska obsahuje speciální pružný těsnicí profil. Ten zajišťuje optimální přilnutí obrobku k jeho povrchu a efektivní využití podtlaku bez ztráty energie nebo uchopovací síly. Proces upínání je velmi jednoduchý: vakuové bloky se umístí do standardních zásuvek Biesse. Upínací pásky na kroužku bloku zajišťují bezpečné umístění v upínací patici. Vakuový blok je vybaven silnými magnety, které dále usnadňují přesné umístění v upínací patici. Plynulý provoz zaručuje také integrovaný koncový spínač. Ten také umožňuje obrábění s nepoužívanými vakuovými bloky bez nutnosti jejich demontáže z konzoly.

Vakuové bloky Schmalz VCBL-B o výšce 29 a 48 mm jsou k dispozici pro tříosé a čtyřosé stroje a 74 mm pro pětiosé stroje. Dostupné velikosti bloků Schmalz: 140 x 130, 125 x 75, 120 x 50 a 130 x 30 mm. V závislosti na provedení mohou být až o 30 % levnější ve srovnání se standardními bloky dostupnými na trhu.

*BIESSE je registrovaná ochranná známka. Zobrazené výrobky jsou vyráběny společností SCHMALZ pro provoz na CNC strojích BIESSE.