Upínač účinnější a přesnější než klasický?

Upínač fréz účinnější než klasický?

Doba čtení: 2 minuty.


Pro maximální využití diamantových fréz je klíčové mít správný držák nástrojů. Jak si vybrat ten pravý upínač pro vaše frézy?

Výrobci CNC strojů neustále představují nové vývojové prvky, které mají dále zlepšovat a urychlovat výrobu. Proto je důležité zvolit správný nástroj a upínač, aby se maximalizovala rychlost výroby. Společnost ITA TOOLS nabízí celou řadu nástrojů, které umožňují dosáhnout velmi vysokých rychlostí posuvu při zachování hladké hrany obrobku.

 Vysokorychlostní fréza DTI nasazená do termoupínače.

Vysokorychlostní fréza DTI v termo upínači.

Nejlepší nástroje pro CNC stroje

Jedním z nejlepších nástrojů tohoto typu je diamantová fréza řady DTI. Její zuby jsou nastaveny pod velmi ostrým úhlem, což zajišťuje perfektní opracování hran i na náročných materiálech, jako jsou desky potažené papírem nebo fólií.

Dalším vysoce výkonným nástrojem je fréza řady DTM, která byla speciálně navržena pro NESTING při vysokých rychlostech posuvu. Aby bylo možné plně využít potenciál tohoto nástroje, je nezbytné zajistit vhodný upínač. Použití správného a kvalitního upínače na obráběcím centru výrazně ovlivňuje kvalitu obrobené hrany, parametry obrábění a životnost nástroje.

Charakteristika upínače "TERMO"

Tradiční upínače s maticí a objímkou jsou běžné, ale stále více a více zákazníků dává přednost termo upínačům.

Termo upínač nabízí mnoho výhod oproti klasickým upínačům. Především eliminuje házení nástroje. Nemá žádné pouzdro ani matici a princip termosklíčidla je velmi jednoduchý. Sedlo v upínači se zahřívá indukcí. Rychlé zvýšení teploty způsobí minimální roztažení oceli, což umožní vložení nástroje do upínače. Po ochlazení se ocel smrští a rovnoměrně upne nástroj, což umožňuje dosáhnout vysoké přesnosti.

Upínač fréz "TERMO" má mnoho výhod oproti běžným upínačům. Absence objímky a matice prakticky eliminuje problém házení nástroje, což má přímý vliv na životnost nástroje a jeho pracovní kapacitu. Čím nižší je házení, tím rychleji lze obrábět materiál při zachování dokonalé hrany po frézování. Absence upínací části také zabraňuje usazování prachových částic, které často způsobují lámání nástroje.

Chybějící matice také snižuje průměr části upínače, kde je nástroj umístěn. To umožňuje obsluze provádět různé projekty, zejména na pětiosých strojích. Naše termo upínače mají vysokou upínací sílu 1 300 Nm, která eliminuje možnost otáčení nástroje v upínači.

Termo upínače ve vaší firmě

Zákazníci stále častěji používají termo upínače, aby maximálně využili své nástroje a prodloužili jejich životnost. Vzhledem k velkému zájmu jsme zavedli TERMO upínače, bezplatnou montáž nástrojů do upínače na speciálním stroji a také poskytování služby ostření nástrojů již namontovaných v termo upínačích.

Podívejte se na postup montáže termo upínačů!