Prozkoumejte širokou nabídku čepovacích fréz

Prozkoumejte širokou nabídku čepovacích fréz

Doba čtení: 2 minuty.

Mezi mnoha výrobními procesy při výrobě nábytku z masivního dřeva je důležitým krokem výroba spojů zásuvky s čepem. Podívejte se na oblíbené čepovací frézy od společnosti ITA TOOLS.

Pro výrobce je zásadní vyrábět čepy s přesnými rozměry a co nejrychleji. ITA TOOLS disponuje řadou nástrojů pro zpracování masivního dřeva a úspěšně poskytuje řešení pro výrobce nábytku, včetně zahradního nábytku, stolů, lavic a židlí. Nabízí specializovaná řešení pro výrobu spojovacích čepů, jak na oboustranných čepovacích strojích, tak na CNC.

Jak vybírat čepovací frézy?

Fréza na čepy s řeznou pilou

Fréza na čepy s řeznou pilou

Hlavice řady GC2 mají nastavitelnou výšku čepu od 11 do 40 mm. Standardně jsou vybaveny fazetovacími deskami, které zkosí čep na 45 stupňů, což usnadňuje jeho následnou instalaci do zásuvky. Při objednávání hlavy se zákazník může rozhodnout, zda má být čep drážkovaný nebo hladký.

Alternativou k oboustranným čepovacím strojům jsou čepy vyráběné na pětiosých obráběcích centrech. ITA TOOLS nabízí speciální řešení pro výrobce, kteří čepy vyrábějí tímto způsobem, aby šetřili čas a zachovali přesnost.

Hlavice jsou standardně vybaveny fazetovacími deskami pro zkosení čepu.

Hlavice jsou standardně vybaveny
fazetovacími deskami pro zkosení čepu.

První skupinou jsou hlavice s karbidovými břity, které jsou namontovány ve speciálně navržených držácích. Tyto hlavice se dodávají v různých průměrech, ale bez ohledu na variantu jsou výškově nastavitelné od 10 do 35 mm. Velmi dobrým řešením je použití rovnoměrné frézy s karbidovými zuby řady FC1. Tyto frézy mají snížený průměr, což umožňuje vyšší výkon a rychlejší výrobu čepů.

 Fréza na čepy CNC

Fréza na čepy CNC

Frézovací bity pro profesionály

Frézovací bity instalované na CNC lze zařadit do skupiny čepovacích frézovacích bitů s výměnnou frézovací koulí řady GC3. Tyto bity jsou k dispozici v pájeném nebo vyměnitelném provedení. ITA TOOLS má na skladě náhradní sady pro zajištění plynulé výroby. Všechna výše uvedená řešení a další nástroje si můžete prohlédnout na webových stránkách společnosti nebo v katalogu nástrojů.