Jak vybrat frézovací bity pro HPL?

Doba čtení: 2 minuty.

HPL je laminát vyráběný pod vysokým tlakem, složený z několika vrstev papíru napuštěných pryskyřicí. Čím se tento materiál vyznačuje a na co je třeba při jeho zpracování pamatovat?

Výhody HPL

Díky svým vlastnostem je HPL ideální jako náhrada dřeva nebo kovu. Je odolný vůči povětrnostním vlivům, neabsorbuje vlhkost a vyznačuje se trvanlivostí a odolností vůči chemickým a biologickým látkám. HPL se používá ve vnitřních i vnějších konstrukcích, například v zábradlích, plotech, fasádách, toaletních kabinkách, deskách, šatnách nebo skříňkách.

Jaké nástroje si vybrat?

Vzhledem k náročnosti obrábění tvrdých materiálů a rychlému opotřebení nástrojů jsme vyvinuli řadu výrobků ideálních pro obrábění HPL.

Parametry nástrojů:

DTS.12.015.12.0DR: otáčky 18 000 ot/min,
rychlost posuvu 5-10 m/min.

CNR.10.035.080.10R: otáčky 16-24 tis.,
rychlost posuvu 2-5 m/min.

912.10.015.060.10XRi: otáčky 16-18 tis.,
rychlost posuvu 2-5 m/min.

FDF.22.012.16.0SR: otáčky 16-18 tis.,
rychlost posuvu 4-8 m/min.

Nástroje společnosti ITA TOOLS určené k obrábění HPL zaručují efektivní řezání a dokončování hran materiálu. Nabízíme frézy z plného karbidu VHM, frézy s povlakem VHM a frézy z PCD. Řezání, drážkování, zkosení, rohový rádius, dvojitý rádius a gravírování jsou varianty prací, které lze úspěšně provádět pomocí řešení od ITA TOOLS. Pro výběr správného nástroje nás kontaktujte nebo si založte B2B účet.

Co dalšího je třeba vědět o obrábění HPL?

Nejlepším řešením při výběru nástrojů pro obrábění HPL je použití držáků THERMO a speciálních povlaků, které zvýší životnost nástroje, sníží pracovní teploty a zabrání přilepení materiálu. Doporučujeme také používat PCD frézy pro jejich delší životnost, vyšší posuvy a snížené riziko poškození frézy při průměrech pod fi 10 mm.

Díky dlouholetým zkušenostem s výrobou nástrojů pro obrábění kompozitních materiálů přesně víme, jak vybrat ty nejlepší nástroje. Výběrem výrobků ITA TOOLS máte při práci zaručeny ty nejlepší výsledky. Kontaktujte nás ještě dnes.