Jak správně vybrat frézy pro nesting?

Jak správně vybrat frézy pro nesting?

Doba čtení: 2 minuty.
Nesting je technologie, která zahrnuje efektivní dělení materiálu pomocí fréz na CNC strojích. Jak tedy vybrat správné frézy pro tento proces a co nabízí řada DTM od společnosti ITA TOOLS? Zde jsou klíčové tipy!

Co je důležité při procesu nestingu?

Technologie rychlého řezání materiálu pomocí fréz s speciálním designem je stále více populární. Tato metoda je ideální pro řezání složitých tvarů, typických například pro čalouněný nábytek, ale využívá se i v jiných odvětvích. Díky rychlosti a minimálnímu odpadu se nesting stává preferovanou metodou v mnoha nábytkářských a truhlářských dílnách.

Frézování probíhá pod spodní hranou materiálu, což vyžaduje speciální podkladovou desku pro zapuštění frézovacích břitů. ITA TOOLS nabízí širokou škálu fréz s karbidovými a diamantovými břity, vhodných pro různé aplikace a materiály.

Správná volba výběru krok za krokem

Prvním krokem k úspěšnému nestingovému procesu je výběr kvalitních nástrojů. Společnost ITA TOOLS, s dlouholetými zkušenostmi v oboru, představila řadu DTM navrženou speciálně pro operace nesting.

Řada DTM je vybavena frézami s více břity uspořádanými na šesti spirálách. Každá spirála je optimalizována pro efektivní odvod třísek a přesné řezání.

Řada DTM - vyzkoušejte nejlepší frézy pro nesting

Vzhledem k tomu, že se frézy  často vrtají do obrobku, jsou čelní břity rovněž vyrobeny z diamantu. Frézy řady DTM mají tělo vyrobené z oceli nebo densimetalu v závislosti na pracovním průměru. Jedná se o velmi hutný materiál, který snižuje možnost zlomení nástroje. Těleso ze zesíleného materiálu se nejčastěji používá u frézovacích bitů o průměru 12 mm, jehož hlavní výhodou je nízká ztráta materiálu.

Frézovací bity série DTM jsou k dispozici s různým uspořádáním diamantových destiček, pozitivním a negativním. Výběr uspořádání destiček závisí na výrobní technologii daného zařízení. Ideální uspořádání destiček v kombinaci se zesíleným tělesem umožňuje dosáhnout rychlosti posuvu až cca 25 m/min. Co je třeba mít na paměti, aby se maximalizovala životnost nástroje a dosáhlo se lepších výsledků? Především správný upínací systém, například termo nebo hydro. Důležitým aspektem je také správný servis nástroje.

Společnost ITA TOOLS nabízí profesionální servis diamantových a karbidových nástrojů, který zajišťuje velmi krátké doby ostření při zachování nejvyšších standardů kvality