Hogger fréza - efektivní frézování velkých přebytků materiálu

Hogger fréza - efektivní frézování velkých přebytků materiálu

Doba čtení: 2 minuty.

Hogger fréza může být vybavena vrtacím nožem, který umožňuje proniknutí do materiálu shora.

Výrobci dřevěného nábytku neustále hledají způsoby, jak optimalizovat svou výrobu. Proto je mnoho dílů z masivního dřeva obráběno na obráběcích centrech, která umožňují přesné provedení více operací na jednom stroji.

Co charakterizuje hogger frézu?

Nástroje používané pro obrábění dřeva se liší od nástrojů určených pro frézování kompozitních materiálů, jako jsou laminované desky. Základními nástroji pro frézování dřevěných součástí jsou monolitní hrubovací spirálové frézy nebo dokončovací spirálové frézy. Ty fungují velmi dobře v masivním dřevě, ale pro výrobce, kteří při obrábění shromažďují velké množství materiálu, má ITA TOOLS speciálně navržené řešení.

- Pro frézování velkých přebytků materiálu je ideálním řešením hogger fréza," říká Marcin Stanaszek, obchodní ředitel společnosti ITA TOOLS.

Hogger frézy pro periferní obrábění

Hogger frézy pro periferní obrábění

- Jedná se o nástroj s několika segmenty břitů uspořádanými do spirály. Ocelové tělo je vysoce odolné vůči vysokému zatížení a odpovídající spirálovitý tvar zajišťuje velmi dobrý odvod třísek. V závislosti na parametrech, se kterými chce obsluha CNC pracovat, mají hogger frézy 6 nebo 8 segmentů zubů uspořádaných do spirály. Každý zub je vyroben z vysoce kvalitního karbidu, který zajišťuje dobře opracované ostří po obrábění a dlouhou životnost břitu.

Ježková fréza s vrtacím břitem

Hogger fréza s vrtacím břitem

Profesionální frézy od společnosti ITA TOOLS

Takový nástroj může být vybaven vrtacím břitem, který umožňuje proniknutí do materiálu shora. Poskytuje také možnost provádět čisté řezy u všech druhů vrubů a obrub. Hogger frézy se dodávají také jako nasazovací hlavice, které se zvláště často používají při výrobě stolů a židlí.

Společnost ITA TOOLS poskytuje jejich profesionální servis. Prohlédněte si katalog dřevoobráběcích nástrojů a najděte si profesionální nářadí, které se nejlépe hodí pro vaši činnost.)