Hlavy ježek - nástroje pro výrobce židlí a stolů

Doba čtení: 2 minuty.
Výrobci dřevěných židlí a stolů, kteří obrábějí masivní dřevo, hledají nástroje, které jim umožní využít potenciál jejich strojů na maximum a zlepšit tak jejich každodenní práci. Jaké nástroje budou nezbytné pro výrobu židlí a stolů?
Jedním ze strojů, který výrazně zlepšuje proces výroby dřevěného nábytku, je lineární kopírovací frézka. Tyto frézky jsou velmi výkonné, ale je třeba je vybavit správnými nástroji, konkrétně tzv. ježkovými hlavami.

Spirálové uspořádání zubů v hlavě - proč si ho vybrat?


Ježkovité hlavy jsou řezné nástroje s více segmenty ostří, uspořádanými buď rovně, nebo ve spirále. Nabízíme obě řešení, ale nejlepších výsledků dosáhnete při práci s ježkovou hlavou se zuby uspořádanými do spirály. Toto uspořádání zubů zajišťuje hladké obrábění a vynikající kvalitu povrchu obrobku, což také prodlužuje životnost nástroje.

Zuby na ježkové hlavě mohou být buď rovné, nebo opatřené lamačem třísek - zejména při požadavku velkého přefrézování. Lamač třísek pomáhá třísku rozmělnit, takže ji lze snadněji odvádět. Někdy se používá i kombinované řešení - na jedné hlavě je střídavě umístěn rovný zub a zub s lamačem třísek.

Hlava ježek

Hlava ježek

Typy hlav ježek

U ježkových hlav je důležité také tělo. V současné době jsou k dispozici dvě varianty tohoto typu hlavy. Může se jednat o hlavu na "pevném" ocelovém těle a na dutém těle, běžně označovaném jako "lehká" verze. Hlavy tohoto typu méně zatěžují hřídel a ložiska stroje a pracují mnohem tišeji než standardní hlavy.

Společnost ITA TOOLS jako dodavatel profesionálního nářadí má ve svém sortimentu všechny výše uvedené modely hlav. Rozměry a možné varianty si můžete prohlédnout na webových stránkách nebo v katalogu ITA TOOLS, který je k dispozici v tištěné nebo elektronické podobě. Katalog ve formátu PDF si můžete stáhnout na tomto odkazu. Nabízíme také profesionální a rychlý servis jak ježkových hlav, tak spirálových a diamantových fréz. Kontaktujte naše zástupce ještě dnes!