Diamantový kotouč a HM pila - nejlepší kombinace?

Doba čtení: 3 minuty

Jak dosáhnout výborných výsledků při řezání dřevotřískových a MDF desek na formátovacích pilách a nářezových centrech? Řešením je kombinace HM pil s nanokarbidem a diamantových předřezů od firmy ITA TOOLS.

diamantová pila obr. č.1

Jak dosáhnout lepších výsledků při řezání dřevotřískových desek a MDF na nářezech a formátovacích pilách? Tento úkol lze efektivně zvládnout kombinací HM pil s nanokarbidem a diamantových předřezových kotoučů od ITA TOOLS.

To platí jak pro klasické formátovací pily, tak pro pily na desky. Sortiment zahrnuje kotouče určené pro stroje HOLZMA, SCHELLING, HOLZ-HER, GIBEN, SCM. Nabídka pro nářezové centra a formátovací pily zahrnuje také rozsáhlou paletu diamantových předrazů, které stále více nahrazují ty s HM zuby.

Pilové kotouče P30 s karbidem NANO


Od doby, kdy byly pilové kotouče na desky řady P30 s nanokarbidem uvedeny na český trh, si postupně získávají stále více spokojených zákazníků, kteří si nedovedou představit, že by se vrátili k dříve používaným kotoučům. Na trhu je dostupné množství levných pilových kotoučů, které mohou mít sice atraktivní cenu, ale jsou velmi neefektivní. Tento nedostatek je způsoben používáním levných surovin a snižováním výrobních nákladů na úkor kontroly kvality. To se projevuje krátkou životností pily a častými poruchami kotouče během provozu.

Pilové kotouče řady P30 s nanokarbidem jsou navrženy pro materiály jako MDF a HDF. Jsou ideální pro řezání jednotlivých desek i balíků. Speciálně vybraný supertvrdý NANO karbid a odpovídající profil zubů (trapéz-rovný) přispívají k dlouhé životnosti pil a vysoké kvalitě řezu.

Výrobní prostoje jsou pro podniky nežádoucím jevem, a proto se snaží minimalizovat jejich četnost. Nejběžnějším důvodem zastavení výroby je výměna pilových kotoučů nebo předřezů a následná synchronizace jejich provozu. Pilové kotouče s nanokarbidem jsou ideálním řešením pro společnosti, které chtějí zvýšit pracovní dobu pily a snížit ztráty způsobené strojovými prostoji. Tento přístup také snižuje četnost broušení pil, což přináší úsporu času i peněz.

Nanokarbidová pila má o 2 až 4krát delší životnost než dříve používané pilové nástroje. Optimální kombinace nástrojů, která umožňuje dlouhé pracovní cykly bez potřeby výměny nástrojů, je pila řady P30 jako hlavní pilový kotouč a diamantový předřez. Tato kombinace je ideální pro řezání laminovaných dřevotřískových desek. Osvedčuje se také při řezání HPL, což je stále populárnější materiál v nábytkářském průmyslu.

Dokonalá kombinace nástrojů


Dlouhodobé zkušenosti ukázaly, že nejvýhodnější a nejúčinnější přístup je použití sady HM pil a diamantového předřezového kotouče.

Tato kombinace nabízí zákazníkům mnoho výhod. Patří sem až 50krát delší životnost než standardní HM předřezy a úspora času a peněz díky eliminaci častých výměn a seřizování. Kombinace kotoučů s diamantovým předřezem se jeví jako optimální řešení, zejména při řezání laminovaných dřevotřískových desek a MDF na nářezových centrech a formátovacích pilách.

Diamantová podřezávací pila - servis a repase
Společnost ITA TOOLS poskytuje komplexní služby včetně servisu a obnovy diamantových předřezových kotoučů. Brusírna v Mielci disponuje moderním strojním vybavením pro přesné ostření diamantových nástrojů.

Široká škála produktů od společnosti ITA TOOLS a možnost volby zajišťují optimální výběr řešení pro řezání dřevotřískových desek na nářezech a formátkách. Důležité informace pro zákazníky jsou k dispozici v profesionálním katalogu, který je přístupný na webových stránkách společnosti. Potřebné informace nalezne zákazník na našem e-shopu, kde má kromě nástrojů k dispozici mimo jiné i aktuální nabídku.